Goed eten is erg belangrijk voor jouw hond

goed eten voor een hond

Het kan zijn dat je net een hond hebt en nog niet zo goed weet wat je hem of haar het beste kan voeren. Eten is heel erg belangrijk voor de gezondheid van je hond. Als je een puppy hebt zal de voeding er anders uitzien dan wanneer je hond ouder is. Dit heeft te maken met de mineralen en vitaminen die puppy’s meer nodig hebben dan een volwassen hond.

Het juiste voer

Hoe weet je wat goed is voor jouw hond? Dit verschilt heel erg per hond en dat maakt het ook zo lastig. Het kan zijn dat jouw hond gevoelig is voor bepaalde stoffen en daardoor diarree krijgt van voeding wat voor veel honden wel werkt. Voordat je de perfecte voeding hebt gevonden voor jouw hond kan het zijn dat je meerdere soorten voeding hebt moeten testen.

Waar koop je goed hondenvoer?

Je kunt op heel veel verschillende plekken hondenvoer kopen. Dit kan bij een dierenwinkel of zelfs in de supermarkt. Let wel op, brokken of vlees uit de supermarkt is vaak van een hele andere kwaliteit dan het voer wat je bij een dierenwinkel haalt. Wanneer jij het beste wilt voor jouw hond, dan is het aan te raden om voer bij de dierenwinkel te halen. In dit voer zitten meer mineralen en vitaminen die erg belangrijk zijn voor de hond om binnen te krijgen.

Het is goed om te weten dat wanneer je een puppy hebt uit een nestje wat zij al die tijd gegeten hebben. Het is belangrijk om dit te weten omdat je, vooral als ze nog klein zijn, hetzelfde eetpatroon moet aanhouden. Op die manier voorkom je dat hun maag van streek raakt. Veel fokkers geven in eerste instantie ook het voer mee of de naam van het voer wat zij kregen. Zo is de kans groot dat de overstap van het ene naar het andere soepeler is. Wanneer zij ook nog moeten wennen aan andere brokken dan kan dat net iets te veel zijn.

Hondenbrokken, welke brok is goed?

Doordat er zoveel soorten hondenbrokken zijn kan er twijfel over ontstaan welke brok het beste is terwijl dat niet nodig is. Als jij in de dierenwinkel staat en je ziet 20 verschillende soorten hondenbrokken is het niet dat de ene soort hondenbrok heel veel beter is dan de ander. 

Ondanks het feit hondenbrokken erg goed zijn voor honden, is vlees ook heel goed. Als je je hond beide wilt aanbieden, dan kun je de brokken afwisselen met vlees. Zo kun je ze bijvoorbeeld ‘s ochtends vlees geven en ‘s avonds brokken. In vlees zitten hele andere vitaminen dan in brokken, het kan daarom erg goed zijn voor de hond om hem beide te geven. 

Let wel op, als je hond nog een puppy is geef ze dan niet heel erg afwisselend eten. In eerste instantie kun je ze beter iets laten groeien. Zijn ze een paar maanden dan kun je eventueel overstappen op ander voer en het geven van vlees.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *